سخن نو

به وبلاگ سخن نو خوش آمدید

سخن نو

به وبلاگ سخن نو خوش آمدید

تمرکز و مطالعه بهتر

من و بسیاری هم سن و سالهای من درگیر آزمون های مختلف ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و یا آزمون های استخدامی مهم هستیم. اما نحوه مطالعه بسیار مهم است. نتیجه مشاوره ای که داشتم را با شما در میان می گذارم تا شاید برای دیگران هم مفید باشد. قبولی در کنکور نباید هدفتان باشد بلکه باید انگیزه یادگیری داشته باشید که بخاطر آن برای قبولی در کنکور تلاش کنید. برای اینکه مطالعه شما عملی دوست داشتنی تلقی شود باید از خواندن و یادگیری مطالب جدید لذت ببرید و از اینکه با هر سطر مطالعه به دانشتان افزوده می شود احساس غرور کنید.

  نکات زیر را رعایت کنید ان شاء الله انگیزه تحصیلیتان بیشتر خواهد شد:

1-زمان و مکان هدف‌های خود را تغییر دهید: هدف‌های بزرگ و ویژه برای خود در نظر بگیرید. اهداف بزرگ‌تر نسبت به هدف‌های کوچک‌تر، انگیزه بیشتری در فرد به‌وجود می‌آورند. هدف بزرگ اثر بیشتر و عمیق‌تری دارد و می‌تواند منشأ تولید انگیزه‌های قوی شود.

2- موفقیت خود را همیشه به‌یاد داشته باشید: همیشه و در همه حال به جای فکر کردن به شکست‌ها و ناکامی‌ها، موفقیت‌هایتان را به‌خاطر بسپارید. بهتر آن است که آنها را یادداشت کنید؛ حتی با ذکر جزئیات، زیرا فراموش کردن موفقیت بسیار آسان است وگاهی مراجعه به نوشته‌هایتان می‌تواند خاطرات خوبی را در شما زنده کند.

3- مانند یک قهرمان رفتار کنید: داستان زندگی قهرمانان را بخوانید و رفتار و کردار آنان را سرمشق خود قرار دهید. کشف کنید که در کار و تلاش آنان چه ویژگی خاصی وجود داشته که سبب موفقیت‌شان شده. اما همیشه به‌خاطر داشته باشید این افراد همانند ما و سایر افرادند و بنابراین، به جای اینکه آنان را در مقام رفیعی بنشانید و تحسینشان کنید، اجازه دهید که الهام‌بخش شما باشند.

4- فقط به‌دنبال راحتی نباشید: با بی‌حالی که نوعی تنبلی است، خداحافظی کنید و برای ایجاد انگیزه در خود، با مشکلات مبارزه کنید.

5- کار سخت‌تر را اول شروع کنید: اغلب هنگامی که به کارهای روزمره خود فکر می‌کنیم به‌نوعی دچار نگرانی می‌شویم که کی و چگونه این همه کار را انجام بدهیم. از سخت‌ترین کار شروع کنید. هنگامی که سخت‌ترین کار موجود در فهرست را شروع کرده و به پایان برسانید، احساس می‌کنید که بار سنگینی را از دوش‌تان برداشته‌اید. در این هنگام است که احساس آرامش بیشتری در وجود‌تان پدیدار می‌شود.

6- برنامه برای مطالعه خود داشته باشید. نداشتن برنامه مانع از آن می شود که قدر زمانهای از دست رفته را بدانید. برای برنامه ریزی ساعت تعیین نکنید و اجازه دهید برنامه شما شناور باشد. برای مثال نگوئید از ساعت 10 الی 11 باید فلان درس را بخوانم. بجای آن خود را مقید کنید تا هر روز یا هر هفته مقدار مشخصی از دروس را مطالعه کنید. زمان یا روزی از هر هفته را به جبران عقب ماندگی های برنامه هفتگی خود اختصاص دهید. هنگام برنامه ریزی در مورد توان خود اغراق نکنید و با واقع بینی برنامه را طراحی کنید.

7- بعد از هر 45 یا 50 دقیقه مطالعه 10 الی 15 دقیقه استراحت کنید. اگر از مطالعه یک درس خسته شدید سراغ مطالعه درسی متفاوت بروید. در مکانی به جز مکان استراحت خود مطالعه کنید. همچنین در محلی با هوای مطبوع و نور کافی درس بخوانید. هر کدام از ما در بازه ای از روز سرحال تر هستیم. بعضی ها شب زنده داریم و بعضی ها سحرخیز. تمرکز اصلی مطالعه خود را در بازه ای قرار دهید که در آن احساس بهتری دارید. ورزش روزانه و هر عامل دیگری که بتواند بر روحیه شما اثر مثبت بگذارد را در برنامه خود جای دهید.

8- با توجه به زمان باقیمانده یکسری از دروس که ضرایب بالاتری داشته و برای شما مطالعه آنها راحتتر است را انتخاب کرده و تمام تمرکزتان را بر روی خواندن آنها قرار دهید. از همین حالا مشخص کنید که قرار است در تمام زمان باقیمانده چه کاری انجام دهید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد